B2B yani, Business to Business, CRM yani Customer Relationship Management sistemleri için kullanılan ve işletmeler arası ilişkilerin yönetimini baz alan sistemlerdir. Söz konusu CRM şirketleri, kendi müşterisi olan diğer şirketlerle olan etkileşimlerini optimize etmesine ve düzenlemesine yardımcı olur.


B2B CRM sistemleri kolay bir şekilde müşteri verilerini toplama, analiz etme, satış ve pazarlama alanlarına değerlendirme amaçlarında sunar. Stratejik olarak atılabilecek adımlarda kolaylık sağlar ve gelişim yetenekleriyle öne çıkar.

B2B CRM Sistemlerinin Şirketlere Faydaları Nelerdir?

B2B CRM sistemleri, yönetimsel ve şirketler arası ilişkiler açısından pek çok fayda sağlar. Özellikle organizasyon yönetimi ve haberleşmenin başta tutulduğu sistemlerde, veri analizleri sağlanarak potansiyel müşteri takibi ve iletişimi sağlanır.

Ancak diğer faydalara ve detaylara değinecek olursak, işte avantajları:

Güçlü Müşteri İlişkileri

B2B CRM sayesinde müşteri ilişkileri daha sağlam oluyor. Etkili organizasyon sistemi sayesinde detaylı ve doğru yönetim sistemi sağlanabilmekte. İşletmeler müşteri geçmişi ve iletişim bilgisi gibi pek çok detayı kaydetme şansı yakalayarak kişiselleştirilmiş ilişkilere adım atabilmekte.

Satış Aşamalarında Optimizasyon Desteği

Satış sürecinin daha verimli olmasını sağlayan sistem satış fırsatlarının izlenmesi ve tekliflerin yönetilmesine de imkân tanır. Sipariş takibi işlemleri B2B CRM sistemleri sayesinde daha düzenli ve daha hızlı şekilde işleme alınır.

Pazarlama Alanında Strateji Oluşumu

Doğru şekilde hedeflenmiş kampanyalar şirketler için oldukça önemlidir, müşteri segmentasyonu sayesinde ve doğru oranda yapılan veri analizleri, pazarlama alanında başarıya ulaşmak için önemlidir. Yüksek dönüşüm oranları sağlayan sistem içerisinde pek çok yardımcı araca ev sahipliği yapar.

Daha İyi Müşteri Hizmetleri

Müşteri hizmetlerinin daha etkin hâle gelmesi, alınan geri dönüşlerin daha olumlu olmasını sağlar. Müşteri şikayetlerinin değerlendirilmesi ve analiz edilmesi, CRM sistemi üzerinden kolayca tamamlanabilir.

İş Süreci Entegrasyonu

Finans, pazarlama, satış ve müşteri hizmetleri gibi temelde yer alan ve farklı alanda bulunan pek çok departmanın yönetimli şekilde çalışması sağlanır. Kısaca, tüm iş süreçleri entegre bir biçimde, birbirleriyle haberleşerek çalışma imkanı yakalar.

Bikobi CRM’in B2B Şirketleri İçin Sunduğu Özel Avantajlar Nedir?

B2B CRM Sistemini kullanmak ne gibi avantajlar sağlar? Sistemi kullanmak başlı başına fayda ve avantaj sağlarken Bikobi CRM sistemleri ile çalışmak, ekstra avantajlar elde etmeniz için oldukça önemlidir.

·       Kapsamlı müşteri takibi,

·       Fırsat, teklif takipleri,

·       Kolay sipariş ve irsaliye takibi,

·       Görevlerin ve etkinliklerin düzenlenmesi,

·       Kişiselleştirilebilir yönetim paneli,

·       ERP Entegrasyon sistemleri,

·       Otomasyon hizmetleri,

·       Ücretsiz destek alma şansı.

Bikobi CRM yazılımı ile elde edilebilen temel avantajlardır. Tüm bunların detaylarına değinmeden önce, bunlar dışında da önemli avantajlar elde edebileceğinizi hatırlatmakta fayda var.

Kapsamlı Müşteri Takibi

Bikobi CRM sistemleri, müşterileriniz ile potansiyel müşterileriniz için kapsamlı müşteri takibi hizmeti sağlar. Müşteri bilgilerini derler ve sizin için analiz eder, müşteri ilişkilerinizi güçlendirmeniz açısından önemli değerlendirmeler sunar.

Fırsat Takip İmkânı

Bikobi CRM satış fırsatlarını ve tekliflerini detaylı şekilde analiz etmeniz için imkanlar sunar. Satış sürecinin etkili olmasını sağlarken optimize etme seçenekleri ile yüksek oranlı geri dönüşler sağlar.

Sipariş ve İrsaliye Yönetimi, Takibi

Sipariş ve irsaliyelerin yönetimi, sipariş sürecinin hızlandırılması için oldukça önemlidir. Bikobi sistemleri sizler için sipariş ve irsaliye yönetimini sağlarken yüksek oranda müşteri memnuniyeti elde etmenize de olanak tanır.

Görev Dağılımının Takip Edilebilmesi

Görev ve etkinliklerin düzenli şekilde takip edilmesi iş sürecinin daha kolay yönetilebilmesini sağlar, yüksek oranda verim elde edilmesine imkân tanırken ekip yönetiminde de geliştirmelerde bulunur.

Özelleştirilebilir Arayüz Seçenekleri

İşletme ve girişimler için ihtiyaçlarına yönelik kullanabilecekleri arayüzler sunularak iş hızı arttırılabilir. Raporlama araçlarının kontrolü kolaylaşırken iş performansı da en iyi şekilde analiz edilebilir.

ERP Entegrasyon Şansı

Bikobi CRM sistemleri ERP Entegrasyonu ile öne çıkmakta, Likom Presto serisi ERP sistemleri ile entegrasyon sağlama imkânı sağlayan sistem, iş serüveninin daha verimli olmasına imkân tanıyor.

Otomasyon Sistemleri

İşletmelerin ve şirketlerin müşteri memnuniyeti açısından öne çıkabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bunlardan en önemlisi ve dikkat çekeni elbette müşteri isteklerine hızlı dönüşler sağlamaktır.

Otomasyon sistemleri sayesinde otomatik e-posta gönderimleri ve soru cevaplama sistemleri kurulabilmekte. Müşteriler ile düzenli iletişim kurarken alınan veriler ile dönüş oranları ya da potansiyel müşteri oranları yüksek iletişimler sağlanabilir.

Ücretsiz Destek Şansı

Bikobi CRM, telefon ile veya uzak masaüstü bağlantıları sayesinde sorun yaşamanız durumunda destek sağlayabilmekte. Her ne kadar CRM sistemleri basit arayüzleri ile herkes tarafından kullanılabilir olsa da kimi zaman karmaşık işlemlerde sorun yaşanabiliyor.

CRM sistemlerinde sorunlar ile karşılaşmak normalken, Bikobi yaşadığınız sorunlar için çözüm odaklı çalışmalar sağlar.

B2B CRM, işletmeler arasındaki ilişkilerin en doğru şekilde yönetilebilmesi için oldukça önemli rollere sahiptir. Şirketler sunulan kapsamlı özellikler ve avantajlar sayesinde müşteri ilişkileri her zaman en üst seviyede tutulabilir.

Bikobi CRM, B2B alanında başarılı olmayı hedefleyen her şirket için mutlaka bulunması gereken bir sistem olarak karşımıza çıkabilmekte.