Başarılı bir girişimin en doğru şekilde yönetilmesi ve verilerinin analiz edilmesi oldukça önemlidir. Verimli, etkili biçimde yönetim sağlanması girişimlerin zirveye ulaşması açısından önemli bir yere sahiptir. Alanında başarılı olan girişimciler belirli başlı programlarla öne çıkar ve işlerinde başarılı olmak için onları etkili şekilde kullanırlar.


·       Zaman yönetiminin sağlanması,

·       Finansal takiplerin yapılması,

·       Proje bazlı yönetimlerin takip edilmesi,

·       Müşteri ilişkilerinin en doğru şekilde yönetilebilmesi.


Gibi pek çok alanda hizmet veren uygulama kullanımı mümkündür. Peki, sizin başarılı bir girişimci olmak için kullanmanız gereken bu 10 uygulama nedir?


1.     Trello

2.     Slack

3.     Evernote

4.     QuicBooks

5.     Google Analytics

6.     Hootsuite

7.     Zoom

8.     Shopify

9.     DropBox

10. Bikobi CRM

İşte detaylar.


1 – Trello – Görev Yönetimi

Proje ve görev dağılımlarının sağlanabilmesinde aktif görev oynayan bir uygulama. Girişimcilerin proje ve görevlerini düzenlemesine yardımcı olurken takip etme şansı sunar ve ensek kart sistemi ile görevlerin kolayca sıralanmasına imkân tanır.

2 – Slack – Ekip İçi İletişim ve Yönetim

Başarılı bir girişimin en önemli adımı güçlü iletişim bağlarından geçer. Slack, ekip içi iletişimi sağlamasının yanı sıra görev dağılımlarında da rol oynar. Kanallar ve özel mesajlar sayesinde hızlı bilgi akışı sunar, kullanıcıların aktifliğinin gözlenmesi ile aktif ve iş dışı olanların gözetimi kolaylaşır.

 

3 – Evernote – Not ve Organizasyon

Başarılı projelerin olmazsa olmaz özelliği doğru organizasyona sahip olmalarıdır. Evernote organizasyon özelliği sayesinde belge, not ve fikirlerin doğru şekilde depolanmasını sağlar. Senkronizasyon özelliği ile birlikte her alandan kullanım imkânı da sunar.

4 – QuicBooks – Finans Yönetim Aracı

Girişiminizin gelir ve giderlerini takip etmek ilerleme aşamalarını değerlendirebilmeniz için oldukça önemlidir. Bir girişim, kazanç getirmek yerine artık kaybettirmeye başlamışsa sorunlar oluşmaya başlamıştır.

QuicBooks sayesinde finansal işlemlerinizi takip edebilir ve bir arada tutabilirsiniz. Gelişmiş raporlama sistemi sayesinde muhasebe işlemlerinizi kolayca tamamlayabilirsiniz.

5 – Google Analytics – Web Site Analizlerinin Takibi

Google Analytics sistemi, web sitenize sağlanan trafiklerin ve tıklama oranlarının gözlemlenmesini sağlar, performans izleyicisi sayesinde ziyaretçi davranışlarını gözler önüne serer.

6 – Hootsuite – Sosyal Medya Yönetimi Aracı

Hootsuite ile birlikte sosyal medya hesaplarınızı tek bir hesap üzerinden yönetebilirsiniz, toplu yönetim sağlaması açısından zaman ve organizasyon kolaylığı sağlamasıyla dikkatleri çekiyor. Veri analizleri ve pek çok stratejiyi de içinde barındırır.

7 – Zoom – Online Toplantı

Yüksek ses ve görüntü kalitesi sunası ile öne çıkan Zoom, toplantıların yönetilebilmesi ve ekip içi haberleşmenin sağlanabilmesi amacıyla kullanılmakta. Online toplantılar sayesinde ofis içi görüşmeye gerek kalmadan detaylı iletişim sağlanabilmekte.

8- Shopify – E-Ticaret Pazar Yeri

Online mağaza açmak ve girişim sağlamak isteyen neredeyse herkesin kullandığı veya kullanmayı düşündüğü bir sistem. Kapsayıcı çözümler sunması ile öne çıkar ve ödeme işlemlerinin kolaylığı ile tercih edilir.

9 – Dropbox – Dosya Transferi ve Depolama Servisi

Yüksek güvenlikli sunucuları sayesinde veri depolama ya da veri aktarımı amacıyla kullanılan, paylaşma özelliği sayesinde kolay kullanım imkânı sunan bir servistir. Senkronizasyon seçeneği sayesinde tek seferde toplu dosya paylaşımları mümkündür.

10 – Bikobi CRM – Veri Analizi ve Kullanıcı İlişkisi Yönetme Aracı

Bikobi CRM müşteri verilerini en iyi şekilde değerlendirme imkânı ile öne çıkmakta. Gelişmiş analiz araçları sayesinde girişimcilerin aradığı pek çok program arasında yer almakta.

Kolay Müşteri Takibi

Bikobi CRM, müşteri takibi sağlayarak potansiyel müşterilerinizin kesin müşterileriniz olmasını sağlarken hali hazırda bulunan müşterilerinizin de geri dönüş yapmasını sağlar.

Müşteri bilgilerini toplar ve sizin için yönetir. Müşteri ilişkilerinizde artış sağlar ve girişiminizin yükselmesini hedefler.

Fırsat Analizi

Yazılımın sağladığı bir diğer avantaj ise satış fırsatlarının ve tekliflerinin düzenli şekilde takip edilebilmesi. Satış sürecinin optimize olmasını sağlayarak geri dönüşlerdeki memnuniyet oranını arttırabilir.

Sipariş, İrsaliye Takibi

İşletmenizin almış olduğu siparişlerin ve irsaliyelerin takibini kolaylaştırarak sipariş sürecinin hızlı geçmesini sağlar. Müşteri memnuniyetini doğrudan arttırır ve işletmenizi destekler.

Görevlerin ve Etkinliklerin Takip Edilmesi

Girişiminiz içindeki etkinliklerin düzenlenebilmesi, verilen görevlerin takip edilmesi ve elde edilen sonuçların analiz edilebilmesi için Bikobi CRM sistemlerinden yararlanabilirsiniz. İş sürecinin kolay geçmesini sağlarken verimin de artmasına imkân tanır.

Özelleştirilebilir Arayüz Tasarımı

Öne çıkan CRM sistemlerinden olan Bikobi, istek ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilebilir paneller sunarken detaylı analiz imkanıyla da destekler.

ERP Entegresi

Likom Presto serisi ERP sistemleri ile iletişime geçerek entegrasyon sağlayabilen CRM yazılımı, iş sürecine dahil olan pek çok entegrasyon sistemi ile de sağlıklı çalışır. İş sürecini verimli hâle getirir, memnuniyeti arttırır.

Otomasyon Sistemleri

Otomasyon, yeni nesil girişimlerde olmazsa olmazlar arasında. Müşteriler ile düzenli iletişim kurmanın yanı sıra otomasyon hizmeti sayesinde geri dönüş oranlarında artış sağlar.

Ekip İletişimin Kolaylaşması

Mesajlaşma sistemi sayesinde girişiminize dahil olan ekibiniz ile daha kolay iletişime geçebilirken bilgi akışı ve iş dağılımını da düzenleyebilirsiniz.

Ücretsiz Destek Alma Şansı

Bikobi CRM Ücretsiz destek hizmeti sayesinde takıldığınız noktada sizlere en doğru bilgiyi sunmaktan geri durmaz. Ücretsiz şekilde sağlanan bilgi akışı sayesinde CRM sisteminden en üst faydayı almanız hedeflenir. Yaşanan sorunlar hızla çözülürken müşteri memnuniyetiniz de korunur.