CRM Hizmetleri bir işletme için olmazsa olmaz hizmetlerdendir. Söz konusu yazılımlar, müşteri ilişkilerinin en doğru şekilde yönetilmesi için önemlidir.


Verimlilik arttırarak öne çıkan bu araçlar, kendi içlerinde de özelliklerine göre ayrılabilmektedir. Her CRM yazılımında aynı özellikleri bulmak, tek bir noktada tüm özelliklere sahip olmak çoğu zaman mümkün değildir. Ancak Bikobi gibi CRM hizmetleri sağlayan birkaç şirket sayesinde CRM ihtiyaçlarınıza tek bir panel üzerinden erişebilirsiniz.


Mükemmel bir CRM yazılımında olması gerekenler listesine bir göz atacak olursak;

·       Kullanımı kolay arayüz,

·       Mobil uyumluluk,

·       Entegrasyon özellikleri,

·       Gelişmiş veri analizleri,

·       Otomasyon imkanları,

·       Müşteri ilişkilerinin değerlendirilmesi,

·       Satış takibi,

·       Pazarlama ve kampanya yönetimi,

·       İsteğe göre düzenlenebilme, özelleştirme,

·       Güvenlik seçenekleri ve veri güvenliği.

Karşımıza çıkacak olan gereklilik listesi bu şekildedir. Peki, bu özellikler neden önemlidir? Bikobi CRM farklı olarak neler sunuyor?

1 – Kolay Kullanılan Arayüz

CRM yazılımları pek çok özelliği bünyesinde barındırırken herkes için kullanılabilir alanlar sunmalıdır. Kullanım arayüzü basit, çabuk alışılabilir bir CRM paneline ihtiyaç duyulmaktadır. Kullanıcı dostu olan panel, veri yönetimi ve analizi konusunda da kolay kullanım sunmalıdır.

Bikobi CRM:

Kullanıcı dostu ve kolay alışılabilir yönetim paneli sunar, özelleştirme seçenekleri ile öne çıkar ve ihtiyaçlarınıza göre şekillendirilebilir.

2 – Mobil Uyumluluk

Pek çok CRM yazılımı mobil uyumluluk sergileyememektedir. Mobil uyumluluk dilediğiniz her yerden verilerinize erişme imkânı sunarken analizlerinizi dilediğiniz alanlarda yönetebilme ve gözlemleme imkânı sunar.

Bikobi CRM:

Mobil cihazlara uygun şekilde çalışan yazılıma sahiptir, kullanıcı dostudur ve verilere dilediğiniz alandan erişebilme imkânı sunar. Ekip verimliliğini arttırır ve satış oranlarınızda artışa giden kolay yönetim sağlar.

3 – Entegrasyon Yetenekleri

Kaliteli CRM hizmeti alabilmek için entegrasyon özelliklerine sahip olduğundan emin olmalısınız. E-Posta hizmetleri, Satış yönetimi, ERP sistemleri gibi bağlantı sağlanması gereken entegrasyon sistemlerinin yazılımda yer alması gerekmektedir.

Bikobi CRM:

Likom presto serisine sahip ERP sistemleri ile entegrasyon imkanları sunar. Bulutfon sanal santral entegrasyon hizmeti sayesinde de geniş bir entegre imkânı sağlar.

Diğer ERP sistemlerine sağlanan destekler ile neredeyse sonsuz entegrasyon sağlanabilmektedir.

4 – Gelişmiş Veri Analizi

Müşteri verilerini analiz etmek ve rapor hazırlamak satış stratejilerinin geliştirilmesi ve pazar payından alınacak olan payın arttırılabilmesi için oldukça önemlidir. Detaylı raporlara sahip olarak işletme performansını en üstte tutabilirsiniz.

Bikobi CRM:

Kapsamlı raporlama ve veri analizi araçları sunar. Kullanıcıların geçmiş satın alımlarını analiz eder ve hizmet, ürün satışlarınızda en doğru verilere erişmenizi sağlar. Rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlayacak stratejilerin optimize edilmesini sağlar.

5 – Otomasyon İmkanları

Otomasyon, tekrar eden işlemler için olmazsa olmazdır. Tekrar eden işlemler için sağlanacak olan iş yükünün azalması sayesinde önemli olan ve iş yükü gerektiren alanlara yönelik çalışmalar sağlanabilir. Zaman tasarrufunun yanı sıra verim artışı da sağlanabilir.

Bikobi CRM:

Otomatik E-Posta gönderimi başta olmak üzere şartlara bağlı olarak çalışan otomatik sistemler sayesinde iş süreci otomasyona bağlanabilir. Zaman tasarrufu sağlanır ve kolay kullanılan arayüzü ile verimliliği doğrudan arttırabilir.

6 – Müşteriler ile İlişkilerin Değerlendirilmesi

Bir işletmenin kazançlarını arttırabileceği en önemli stratejisi müşterileri ile doğru şekilde ilişki kurmasıdır. Merak edilenleri cevaplama, sorulara geri dönüşler ve karşılarında muhataplarının olduğunu hissettirmek önemlidir.

CRM yazılımları müşteri bilgilerini bir alanda tutmalı ve kolay erişim sağlamalıdır, hızlı dönüş ile sadakat kazandırmalıdır.

Bikobi CRM:

Müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz ile kontağınızı kolaylaştırarak yüksek oranda geri bildirim sağlar. Müşteri ilişkilerinin daha etkili şekilde yönetilmesini sağlayarak sadakat oranlarında kazanç sağlar.

Bikobi CRM hizmetleri ile sadakatini kazandığınız müşterilerin tekrar dönüşleri sayesinde düzenli satış oranlarına sahip olabilir, geri dönen oranı yüksek müşteri kitlesine erişebilirsiniz. Yönetimi kolay paneli sayesinde müşteri iletişiminizi doğrudan düzenleyebilir ve aramalar, mail gönderimleri sağlayabilirsiniz.

7 – Satış Takibi ve Süreç Yönetimi

Satışların düzenli aralıklarla kontrol edilmesi ve takip edilmesi performansın arttırılabilmesi için oldukça önemlidir. Fırsat tekliflerinin takip edilmesi ve satış sürecindeki tüm aşamaların değerlendirilmesi çalışanlar için de avantaj sağlar.

Bikobi CRM:

CRM hizmetimiz satış alanındaki tüm adımları takip etmenize olanak sağlar, fırsatların ve sipariş takiplerinin sağlanabileceği kolay bir arayüz sunar. Satış performanslarını değerlendirerek sorunların nerede var olduğunu belirleyebilirsiniz.

8 – Pazarlama ve Kampanya Yönetimi

Pazarlama alanında etkili olmak, kampanya sürecini yönetmek ve doğru kitle için doğru fırsatları sunmak oldukça önemlidir. Mükemmel bir CRM yazılımında pazarlama ve kampanya yönetimi mutlaka olmalıdır.

Bikobi CRM:

CRM yazılımımız E-posta tasarımı, toplu E-Posta gönderme gibi pazarlama alanında kazanç elde etmenizi sağlayacak taktiksel özelliklere sahiptir. Şartlara göre otomatik şekilde E-Posta gönderimi sağlama özelliği sayesinde kampanyalarınızı kolayca yönetebilirsiniz.

9 – Özelleştirilebilme ve Düzenleme

Kaliteli bir CRM yazılımı kendi alışkanlıklarınıza göre düzenleme imkânı sunmalıdır. İhtiyaçlarınıza yönelik ayarlama değişimi ve arayüz düzenlemesi sağlanmalıdır.

Bikobi CRM:

Kullanıcı bazlı olan CRM yazılımımız özel formlar, rapor tasarımları ve arayüz tasarımı ile öne çıkar. Menüler ve gerekli olan tüm alanlarda kişiselleştirme imkânı sağlar.

10 – Veri Güvenliği

Bir işletmenin en değerli serveti sahip olduğu verileridir. İster bir CRM kullanın ister bireysel olarak analizler gerçekleştirin. Veri güvenliği açısından dikkatli olmalısınız.

Bikobi CRM:

Müşteri ve şirket verilerini üst düzey güvenlik alanlarında tutar, veri koruma politikalarını sürekli olarak günceller ve gözden geçiririz. Müşteri bilgilerinizin güvende kalması için önemli güvenlik hizmetlerinden yararlanır.