Müşteri memnuniyetini maksimuma çıkartmak için pek çok yol bulunur. Söz konusu yöntemler işletmenizin sürdürülebilirliği ile de örtüşmelidir. Başarı için kritik öneme sahip olan memnuniyet gereksinimi, doğru şekilde yönetildiğinde kazanç oranlarında yükseliş sağlatacaktır.


Söz konusu müşteri memnuniyetini etkileyen stratejiler için kaliteli bir CRM şirketi ile çalışmak oldukça önemlidir. Bu konuda kendini rakiplerinden ayırabilen Bikobi, bir CRM yazılımından alabileceğiniz tüm verimi uygun paket seçenekleri ile sunmaktadır.

1 – Müşterilerinizi Tanıyın ve Anlayın

Müşteri memnuniyetini doğrusal şekilde yükseltebilmek için isteklerini en iyi şekilde anlamalı ve değerlendirmelisiniz. İyi hizmet, yüksek oranda memnuniyet getirisi sağlayacaktır.

Bikobi CRM:

Müşterilerinizi ve müşteriniz olma potansiyeline sahip olan müşterilerinizin kapsamlı profillerini oluşturur, müşteri davranış analiz raporu sayesinde kişiselleştirilmiş hizmet imkânı tanımlar. Kullanımı kolaydır ve kolay kampanya yönetimi sağlar.

2 – Hızlı ve Etkili İletişim Becerisine Sahip Olun

Müşteri memnuniyetini yükseltmek ve maksimuma çıkartabilmek için tarafınıza sorulan sorulara hızlı cevaplar verirken etkili bir dil kullanmanız gerekmektedir.

Bikobi CRM:

Bikobi CRM yazılımı sayesinde kullanıcılarınızın isteklerine otomatik olarak dönüş sağlayacak e-posta aktiviteleri oluşturabilirsiniz. Otomatik olarak çalışacak olan sistem koşula bağlı olarak müşterilerinizin isteklerini gecikmeden karşılayabilecektir.

3 – Kişiselleştirilmiş Pazarlama Stratejisi

Müşteri memnuniyetini arttıran en önemli faktör isteklerini benimseyerek istenen hizmet için özelleştirilmiş pazarlama alanı sunmaktır.

Bikobi CRM:

E-Posta tasarım aracı sayesinde müşterilerinizin istekleri ve ilgi alanlarına göre özel oluşturulan E-postalar hazırlayabilir ve gönderim sağlayabilirsiniz.

Analiz edilen verilerin yardımı ile onlar için özel kampanyalar oluşturabilir, müşteri segmentasyonu sayesinde yüksek memnuniyet sağlayabilirsiniz.

4 – Henüz Sorun Yokken Çözüm Sağlayın

“Proaktif Hizmet” olarak da değerlendirilebilecek olan bu strateji, olması muhtemel olan sorunların henüz oluşmamışken çözümüne odaklanır.

Bikobi CRM:

Bikobi CRM hizmeti, müşteri isteklerini ve etkinlik takibini aktif şekilde takip eder ve sorun yaşanabilecek alanların daha kolay tespit edilmesine imkân tanır. Söz konusu özellik sayesinde henüz oluşmamış sorunları çözerek her zaman memnun müşteri geri dönüşleri sağlayabilirsiniz.

5 – Geri Bildirimlerin Değerlendirilmesi

Verilen hizmetin kalite anlamında sürekli yükselebilmesi için müşterilerden gelen geri dönüşlerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Doğru değerlendirme, verilerin toplanması ve işlenmesi şirket geleceği için oldukça önemlidir.

Bikobi CRM:

Sizin için müşteri geri dönüşlerini toplar, analiz eder ve okunabilir hâle getirir. Geri bildirimleri ürün ve hizmetin geliştirilmesinde kullanılabilir hâle getirebilir.

6 – Hızlı Sorun Çözümü

Sorun çıkmaması için ekstra çabadan sonra yaşanacak olan sorunların en hızlı şekilde çözülmesi müşteri memnuniyetini maksimuma çıkartmak için oldukça önemlidir.

Bikobi CRM:

Müşteri verilerini ve geri dönüşlerini merkezi bildirim alanında toplar, verilerini analiz eder ve çözüm sunulabilmesi için oranlarıyla birlikte sunumunu sağlar.

7 – Müşteriler ile Düzenli İletişim

Bir şirketin müşteri memnuniyetini arttıran en önemli unsur her zaman ulaşılabilir olması ve gönderilen iletilere düzenli şekilde cevap verilmesidir.

Müşteriler, iş birliği sağlamak istedikleri şirketlere sürekli olarak iletişim kurma isteğindedir. Geri dönüşler, potansiyel müşterilerinizi kalıcı hâle getirmek için önemlidir.

Bikobi CRM:

Otomatik e-posta özelliği ile hızlı geri dönüşler sağlar, kullanıcılar arası mesajlaşma imkanı tanır ve müşterileriniz ile hızlı iletişim imkanları sağlar. Entegrasyonlar sayesinde müşterileriniz ile iletişim kurabileceğiniz alanlarla çalışabilme imkanına da sahip olabilirsiniz.

8 – Sadakat Programlarının Oluşturulması

Müşteri sadakat programları sayesinde müşterilerinizin markanıza olan bağlılıklarını arttırabilirsiniz. Geri dönüşler ile birlikte elinizdeki veriler ile alacağınız stratejik kararlar daha önce sizi tercih etmiş olan kullanıcıların tekrar tercih etmesini sağlayabilir.

Bikobi CRM:

Müşteri segmentasyonu ve veri analizi yeteneği sayesinde müşterilerin size karşı sadakat oluşturabileceği adımların atılmasını sağlayabilir. Önemli sadakat oluşumunda büyük rol oynar, bu yoldaki en önemli yardımcınızdır.

9 – Eğitim ve Destek Şansı

Müşterileriniz ile nasıl iletişimde olacağınızı ve elde ettiğiniz verilerin nasıl kullanılacağına dair kafanız karışık olabilir. Bu durum, müşteri memnuniyetini arttırmanız konusunda sorunlar yaşamanıza neden olabilir.

Müşteri memnuniyetini sağlamak için ürün sunumunuz dahil pek çok alanda etkin adımlar atmanız gerekmektedir.

Bikobi CRM:

Telefon üzerinden veya uzak masaüstü bağlantısı sayesinde gerek duyulan eğitimler sağlanabilir, aklınızdaki sorular doğru şekilde gösterilerek giderilir.

10 – Yüksek Kaliteli Ürünler ve Hizmetler

Müşterinize sunacağınız ürünlerin kalitesi müşteri memnuniyet oranlarını mükemmel seviyesine çıkartmak için oldukça önemlidir. Kaliteli ürün ve kaliteli hizmet anlayışı marka bilinirliğinizi arttırmanın yanı sıra müşteri güvenini de arttırma şansına sahiptir.

Bikobi CRM:

Müşteri geri bildirimlerini toplar, geri dönüşlerin değerlendirilmesini sağlar ve okunabilir veriler sunar. Söz konusu veriler sayesinde ürü ve hizmet kalitesinde yükseltme sağlanabilir, istekler ve ihtiyaçlar değerlendirilebilir.

11 – Performans Takibinin Sağlanması

Müşteri memnuniyetini arttırma konusundaki kilit nokta, pazarlama performansının düzenli şekilde takip edilmesidir.

Bikobi CRM:

Kapsamlı raporlama araçları sayesinde işletmenizin performansını değerlendirir, eksik kalınan alanların bulunmasını sağlar ve sürecin en iyi şekilde yönetilmesine imkan tanır. İşletmenizin müşteriler için daha uygun hâle gelmesini sağlar.

12 – Yüksek Entegrasyon Yeteneği

Entegrasyon özelliği sayesinde diğer platformlar ile etkileşim sağlanabilir ve tek panel üzerinden hızlı çözümler sağlanabilir. Sağlanan hızlı çözümler müşteri memnuniyetini doğrudan etkileyecektir.

Bikobi CRM:

Likom Presto serisine dahil olan ERP sistemleri sayesinde kolay entegrasyon şansı tanır. Bunların yanı sıra Bulutfon sistemine bağlanarak sanal santral entegrasyonu da sağlar. Söz konusu entegrasyonlar hakkında daha fazla bilgi almak ve farklı platformlara bağlanmak için iletişime geçebilirsiniz.