Analitik CRM Nedir? Analitik CRM, işletmelerin müşteri verilerini alarak analiz eder ve doğru analiz sunumu ile rekabeti yüksek pazar yerlerinde öne çıkmasına yardımcı olur.


Stratejik kararlar alımını kolaylaştırır ve başarı şansını arttırır. Bikobi CRM gelişmiş veri analizi sistemleri sayesinde, detaylı raporlama özelliği ile öne çıkar ve performans konusunda trendi yakalamanızı sağlar.


CRM sistemi ile çalışmanın işletmelere pek çok faydası bulunuyor, Bikobi CRM alanında öne çıkan ve sizi başarıya götürebilecek, en iyi avantajları sağlayan CRM sistemidir.

Peki, CRM sisteminin avantajları nelerdir?

Müşteri Davranış Analizi

Stratejik kararlar almak için müşteri memnuniyetinin analiz edilmesi oldukça önemlidir. CRM sistemleri sizler için davranışları analiz eder ve verilerini sunar. Elde edilen veriler ile alacağınız kararı değerlendirebilir ve sonuçlarını simüle edebilirsiniz.

Detaylı Müşteri Segmentasyonu

Analitik CRM sistemi, müşterilerin satın alma hareketlerini analiz eder ve demografik bilgiler ile kategorize eder. Bikobi CRM, otomatikleştirdiği müşteri segmentasyonu sayesinde müşterileriniz için özel raporlar hazırlar. Söz konusu raporlar sayesinde hangi grubun hangi ürünlere ilgi duyduğunu analiz edebilirsiniz.

Müşteri Sadakat ve Memnuniyeti

Doğru stratejik adımların atılabilmesi için müşteri sadakatinin ve memnuniyetinin analiz edilmesi gerekmektedir. Analitik CRM sistemi müşterilerinizin geçmiş harcamalarını analiz eder ve sadakatlerini veriler halinde sizlere sunar. Satın alma geçmişi, onlara yönelik alacağınız kararların belirlenmesi açısından oldukça önemlidir.

Satış ve Pazarlama Stratejilerinin Gelişmesi

Bulunduğunuz sektörde rakiplerinizin önüne geçmek ve satış oranlarınızı arttırabilmek için doğru stratejik hamlelere ihtiyaç duymaktasınız. Bikobi CRM sizler için temelde şu strateji imkanlarını sunar;

·       Doğru pazarlama kampanyaları,

·       Tahmini satış planlaması,

·       Doğru operasyonel kararların alınması,

·       Görev ve Etkinliğin Yönetimi

Elbette strateji geliştirmeleri bunlarla sınırlı değil. Ancak detaylarına değinecek olursak;

Doğru Pazarlama Kampanyaları

Hangi müşteri grubu için hangi pazarlama stratejisinin en doğrusu olduğunu bilmek, satış oranlarında artışı yakalamanızı sağlar.

Bikobi CRM, müşterileriniz için hedefli pazarlama kampanyaları oluşturmanıza imkan tanır. Hangi kampanya hangi grup için daha doğru analiz edebilir ve pazarlama aşamasında rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

Tahmini Satış Planlaması

Analitik CRM, geçmiş satış verilerini izleyebilen bir sisteme sahiptir. Söz konusu sistem sayesinde gelecekte satışını yapmak istediğiniz hizmet, ürün gibi seçeneklerde müşterilerinizin tahmini alım oranlarını inceleyebilirsiniz.

Geçmiş müşteri satın alımlarının göz önünde tutulduğu bu yöntem, seçtiğiniz ürün için yeterli kitlenin olup olmadığını veriler ile sunabilmektedir.

Doğru Operasyon Yönetimi

Bikobi CRM sayesinde işletmenizin operasyonel adımlarını optimize edebilir ve yönetebilirsiniz. Analiz araçları sayesinde hangi adımların atılması gerektiğine karar verebilir ve zamandan tasarruf sağlarken verimlilik oranında yükselişi de yakalayabilirsiniz.

Görev ve Etkinlik Yönetimi

Görev ve etkinlik yönetimi biçiminin eski modelinde her şey manuel şekilde tamamlanmalıdır. Ancak, Bikobi CRM görev dağılımını otomatik olarak tamamlar ve takibini sağlar. Organize olmayı kolaylaştıran bu yöntem yüksek verimliliği de beraberinde getirir.

Güçlü Müşteri İlişkileri

Müşteri ilişkileri bir işletmenin kazanabileceği en iyi güvendir. Müşterileriniz ile aranızdaki bağın artması sonraki hizmet alımlarında, ürün alımlarında sizleri tercih etmeleri için birinci neden hâline geliyor.

·       Müşteriler için özel deneyimler sunmak,

·       Pazar trendinin yakalanmasını sağlamak,

·       Rekabet konusunda öne geçmek,

·       Doğru pazarlama kampanyaları.

Gibi başlıklar, güçlü müşteri – işletme ilişkisi kurabilmek için oldukça önemlidir.

Müşteriler İçin Özel Deneyimler

İşletmeniz, kesin satışlar sağlamak için veya satış oranlarını yükseltebilmek için müşterileri için özel hizmetler sunmalıdır.

Her müşterinin ihtiyacı farklıdır, bu konuda geçmiş satın alımların değerlendirilerek özel alışveriş şansının sunulması da oldukça önemlidir. Kişiselleştirilmiş öneriler, doğru veri analizi ile mümkün olurken kazanç oranlarınızda da artış sağlayacaktır.

 

Pazar Trendini Yakalama

Diğer işletmeler ile rekabet etmek, kazanç oranlarınızı arttırmanın en doğru yoludur. Her ne kadar rekabet edecek rakipler göz önünde olsa da veri analizinin doğru yapılmaması işletmenizin ileri taşınması için büyük engeller oluşturacaktır.

Bikobi CRM, rakip işletmelerin hareketlerini analiz eder, pazar trendlerini takip eder ve trendde bulunan satın alım sıralamasını sizler için hazırlar.

Rekabet Avantajları

Bulunduğunuz sektörde rekabetin yer alması sektörünüzde arz ve talep dengesinin oluştuğu anlamına gelir. Arz ve talep dengesinde taleplerin arzını karşılamak öne geçmeniz için çok önemlidir.

Rekabet analizi sistemi sayesinde rekabet avantajlarından yararlanabilir, işletmenizi öne çıkartabilirsiniz.

·       Rakip işletmenin performans oranları,

·       İzlenen adımların takip edilmesi,

·       Müşteri satın alım oranlarının gözlenmesi,

·       Doğru pazar analizi ile rekabet ortamına ayak uydurmak.

Sektörünüzde tutunabilmek için büyük bir öneme sahiptir.

Doğru Pazarlama Kampanyaları

Bikobi CRM doğru pazarlama kampanyaları oluşturmanıza imkanlar sunar. Verilerin analiz edilmesi ve gözlemlenmesi sonucu pazar yerinizde ne gibi adımlar atabileceğinizi kestirebilirsiniz.

Sağlanan stratejik avantajlar açısından önemli bir yere sahip olan kampanyalar, doğru hedef kitleye ulaştırılmadığı zaman işletmeniz için kayıplara neden olacaktır. Doğru hedef kitleye ulaşabilmek için müşterilerinizin geçmişte sağlamış olduğu satın alımların kategoriler halinde incelenmesi gerekmektedir.

Söz konusu inceleme, veriler halinde sunularak en doğru adımları atmanız için okunabilir hâle getirilir.

Bikobi sayesinde işletmenizin geleceğini kolayca planlar, analitik CRM’in sağladığı pek çok yükseliş avantajlarından da yararlanabilirsiniz.

·       Müşteri davranışlarını anlamak,

·       Rakiplerin hamlelerini anlamak,

·       Pazar yerinde popüler olan hizmetleri bulmak,

·       Gelişmiş veri analitiğinden yararlanmak,

İşletmelerin stratejik hamleler oluşturması ve verimli geri dönüşler sağlayabilmesi için oldukça önemlidir.