Pazarlama faaliyetlerinde CRM kullanmanın avantajları oldukça fazladır. Söz konusu avantajların yanı sıra şirketinizin gelişimi için sağlayacağı katkılar da oldukça önemlidir. Özellikle iş yükü ve sağlanan maliyetlerin düşürülmesinde yardımcı olan CRM sistemleri uzun vadede pazar alanında ilerlemenizi etkileyecektir.


Pazar alanında CRM kullanmanın avantajları listesine genel olarak değinecek olursak karşımıza çıkan liste şu şekilde olacaktır:

1.     Merkezi müşteri veri yönetimi,

2.     Segmentasyon ve hedefleme,

3.     Kişiselleştirilmiş iletişim,

4.     Pazarlama sürecinde otomasyon,

5.     Kampanya performans takibi,

6.     Gelişmiş entegrasyon,

7.     Müşteri geri bildirimlerini inceleme şansı,

8.     Pazarlama ekibinin kolay yönetimi,

9.     Maliyetlerde azalma,

10. Stratejik kararların kolay alınması.


Gelin, bu listenin detaylarına inerken Bikobi CRM sistemlerinin sağladığı ek avantajlardan da bahsedelim.

1 – Merkezi Müşteri Veri Yönetimi

Pazarlama alanında müşteri verilerinin en doğru şekilde analiz edilmesi gerekmektedir. Söz konusu verilerin toplanması, yönetilmesi ve analiz edilmesi. Hedef kitle için doğru pazarlama stratejilerinin oluşturulması oldukça önemlidir. Bu verilerin tek bir alanda bulunmasını ve yönetilmesini CRM sistemleri sağlar. En büyük avantajı zaman ve bilgi tasarrufudur.

Bikobi CRM:

Müşteri verilerinin kolay takip edilmesi için imkanlar sağlar, tüm verilerin tek bir alanda bulunmasını sağlarken üst düzey güvenlik sağlayarak müşteri ve şirket verilerinizin güvende kalmasını sağlar. Söz konusu özellik sayesinde pazarlama alanlarındaki kampanyaların kolay yönetilmesi ve doğru sonuç vermesi sağlanabilmektedir.

2 – Segmentasyon ve Hedefleme Özelliği

CRM sistemleri müşterilerin belirli kategorilere ayrılmasını ve bireysel pazarlama yapılabilmesini sağlar. Müşteri ihtiyaçlarına göre hareket etme şansı sunulmasının yanı sıra doğru hedef kitle için doğru reklam çalışmaları ve kampanya yürütülmesi de sağlanabilir.

Bikobi CRM:

Rakiplerinden farklı olarak gelişmiş veri analizi sistemine sahip olan ve sorunsuz çalışan raporlama sistemi ile öne çıkan Bikobi, verilerinizin en doğru şekilde analiz edilmesini sağlar ve müşteri segmentasyonunu tamamlar. Pazarlama stratejilerinin değerlendirilmesine de imkân tanır.

3 – Kişiselleştirilmiş İletişim İmkânı

CRM yazılımları müşterileriniz ile kişiselleştirilmiş şekilde iletişime geçmenizi sağlar, söz konusu avantaj potansiyel alıcı ile alıcı olma ihtimali olan kullanıcıları birbirinden ayırır. Her müşteri için özel reklamlama ve kampanya stratejileri yürütülebilir.

Bikobi CRM:

E-Posta tasarım aracı sayesinde müşterileriniz için özel tasarlanmış E-Postalar hazırlayabilirsiniz, toplu E-Posta gönderimi sayesinde kişiselleştirilmiş mesaj listenizi aynı anda gönderebilirsiniz. Pazarlama kampanyalarınızı kolayca yönetebileceğiniz bu sistem, müşterilerinize önemsenme hissini uyandırarak satış potansiyelinde artış sağlayacaktır.

4 – Pazarlama Sürecinde Otomasyon

CRM sistemleri tekrara düşen ve ekstra iş gücü isteyen pek çok alan için çözüm sağlar, tekrara düşen işlemlerin tamamlanması için önemli rol oynamalarının yanı sıra amacınıza göre seçilebilecek paketler sayesinde tasarruf etmenizi de sağlar.

Bikobi CRM:

Pazarlama faaliyetlerinde CRM kullanmanın avantajları tam olarak bu gibi işlerde ortaya çıkıyor. Bikobi CRM olarak otomatik e-posta gönderimi başta olmak üzere koşula bağlı olan pek çok işlem yönetile bilmekte. İstenilen şartlara göre düzenlenen otomasyonlar, zaman tasarrufunun yanı sıra şirketinizde harcanan gereksiz harcamaların da önüne geçer.

5 – Kampanya Performans Takibi

İster yeni bir pazarlama kampanyası başlatın ister hali hazırda bir kampanyaya sahip olun. Getirileri ne derecede olursa olsun sürekli olarak performans takibi sağlanmalıdır. Sağlanan performans takibi alacağınız stratejik kararları doğrudan etkileyecektir. Doğru pazarlama kampanyaları için elde edilen verileri kullanmak oldukça önemlidir.

Bikobi CRM:

Kampanya performans takibi konusunda Bikobi CRM sistemlerinin sağladığı avantajlar bir hayli fazladır. Sizler için gelen verileri analiz eder, kapsamlı performans raporunu sunar ve basit arayüzü ile düzenleme imkânı sunar.

Aktif olan kampanyalarınızın takibi ve stratejik hamlelerini değiştirmek oldukça kolaydır ve rakip işletmelere göre fazla avantaj elde edebilirsiniz.

6 – Gelişmiş Entegrasyon Sistemi

CRM yazılımları, diğer pazarlama araçları ile birlikte uyum içinde çalışabilir. Söz konusu çalışma verilerinizin doğruluğunu arttırabileceği gibi tek panel üzerinden yönetim imkânı da sağlar. Verimliliği ve iş akışını doğrudan etkileyen önemli bir avantajdır.

Bikobi CRM:

Diğer CRM yazılımlarından farklı olarak desteklenen entegrasyon oranları daha yüksektir. Likom Presto serisi ERP sistemleri başta olmak üzere Bulutfon sanal santral entegrasyon sistemleri desteklenir ancak dilerseniz diğer ERP sistemleri için iletişime geçebilir, diğer CRM sistemlerinde olmayan entegrasyonlara erişebilirsiniz.

7 – Müşteri Geri Dönüşlerinin İncelenmesi

CRM Kullanmanın avantajı konusunda öne çıkan bir başka özellik kesinlikle müşterilerin geri dönüşlerinin değerlendirilmesidir. Bu, pazar yerinizde öne geçmenizi ve müşteri ilişkilerinin etkin biçimde yönetilmesini sağlar.

Bikobi CRM:

Müşteri geri bildirilerini sizler için toplar, analiz eder ve kategorilere ayırır. Kolay kullanımı sayesinde pazarlama kampanyalarınızı detaylı şekilde yönetmenize olanak sağlar.

8 – Pazarlama Ekibinin Kolay Yönetilmesi

CRM Teknolojileri satış alanında çalışan ekibin kolay şekilde yönetilebilmesine imkân tanır. Elde edilen bilgilerin havuzdan çalışanlara dağıtılması, verilerin doğru şekilde değerlendirilebilmesi için oldukça önemlidir. Satış ve pazarlama alanında etkili çalışmalar CRM sayesinde mümkündür.

Bikobi CRM:

Satış ve pazarlama ekiplerine verileri paylaşarak koordineli çalışma imkanları sunar. Ekibin müşteri ihtiyaçlarını kolay gidermesine imkân tanır.

9 – Maliyetlerde Düşüş

Gereksiz iş yükünden kurtulmanın yanı sıra otomasyon seçenekleri ile tekrarlayan işlerde tasarruf şansı.

Bikobi CRM:

Pazarlama sürecini optimize eder, ekstra maliyetlerden kaçınır ve tek seferde veri analizi sağlar.

10 – Stratejik, Doğru Karar Alımını Sağlama

Pazarlama konusunda bilinçli olunmasını sağlayarak doğru stratejik kararların verilmesini sağlar. Süreci destekler ve kolaylaştırır.

Bikobi CRM:

Gelişmiş veri analizi ve raporlama sistemi ile stratejik karar sürecine destek sağlar, pazarlama stratejisinde öne geçmenizi sağlar.