CRM Yönetiminin doğru yapılması işletmelerin iş süreçlerini ve müşteri ilişkilerini doğrudan etkiler.

Optimize edilmesi oldukça önemli olan aşamalar, doğru optimize edildiğinde ve doğru yönetildiğine rakiplerin önüne geçilebilmesi için önemli fırsatlar sunabilir.


Etkili yönetim sağlayabilmek için kaliteli bir CRM yazılımı kullanıyor olmanız da oldukça önemli, her ne kadar yönetim aşamaları benzer olsa da kullanılan CRM yazılımı Etkili CRM yönetiminin aşamaları konusunda değişikliklere neden olabilmekte.

Müşteri Verilerinin Toplanması

CRM Sisteminin doğru çalışabilmesi için ilk aşama olarak müşteri verilerinin toplanması gerekmektedir. Müşteri verileri, satış ve arz-talep dengesinin okunabilmesi için oldukça önemlidir. Müşteri bilgileri merkezi bir sistemde toplanır ve güvenlik yazılımları ile korunur.

Bikobi CRM:

Müşteri ve potansiyel müşterilerinizin takibini sağlar, müşteri verilerinizi sizin için saklar ve müşteri ilişkilerini etkin şekilde yönetebilmeniz için kolay kullanılan bir arayüz sunar.

Veri Analizi Segmentasyonu

İkinci aşama olarak verilerin ayrılması, analiz edilmesi ve segmentasyonu sağlanması görülebilir. Bu aşamada müşteri ihtiyaçları ve davranış biçimleri değerlendirilir, hedef kitleniz analiz edilir.

Bikobi CRM:

Gelişmiş veri analizi sayesinde raporlama özelliklerinde kolaylık sağlar. Sizin için müşteri verilerinizi analiz eder ve yönetimi kolay segmentasyon hizmeti sağlar. Pazarlama ve satış alanındaki stratejilerinizin kolay değerlendirilmesini sağlar ve etkili dönüşlere imkan tanır.

Kişiselleştirilmiş Pazarlama

Etkili CRM kullanımı içinen büyük örnek, müşteriler için kişiselleştirilmiş pazarlama stratejileri sunmaktır. Müşterilerinize sunacağınız kişiselleştirilmiş pazarlama stratejileri güven ve geri dönüş oranında artış sağlayacaktır. Bu aşama, doğru değerlendirilmesi durumunda kazanç oranlarında artış sağlayacaktır.

Bikobi CRM:

E-Posta tasarım aracı, toplu E-Posta gönderimi ve müşteri analizi seçenekleri ile etkili, herkes için özelleştirilmiş pazarlama imkanı sunması ile öne çıkar. Müşterileriniz için özel kampanyalar düzenleyebilir, şartlara bağlı olarak otomatik E-Posta gönderme sisteminden yararlanabilirsiniz.

Satış Süreci Yönetimi

Satış aşamasını doğru şekilde yönetmek, gözlemlemek ve verilerini analiz etmek etkili pazarlama stratejileri kullanabilmek için oldukça önemlidir. Fırsatlar ve tekliflerin takibi sağlanarak özel satış süreci izlenmelidir.

Bikobi CRM:

Bikobi CRM yazılımları sizler için fırsat, teklif gözetim özelliklerini sunar. Sürecin takibini kolaylaştırır ve iş yükünü azaltır. Satış ekibinizin kolay okunan veriler sayesinde alacağı kararlar daha doğrusal olarak performans konusunda optimize olmalarını sağlar.

Müşteri Geri Bildirimlerinin Değerlendirilmesi

Müşteri geri bildirimlerinin değerlendirilmesi aşaması oldukça önemlidir. Söz konusu geri bildirimler önce bir havuzda toplanır, analiz edilir ve hizmetin iyileştirilebilmesi için detaylı olarak kontrol edilir. Bu aşamada, müşteri memnuniyetini ve sadakat oranlarını arttırma şansınız vardır. Söz konusu şansı iyi değerlendirmeniz durumunda kazanç oranlarında artışı gözlemleyebilirsiniz.

Bikobi CRM:

Bikobi CRM yazılımı sizler için müşteri geri dönüşlerini toplar, analiz eder ve kolay okunabilirliği ile sunar. Söz konusu geri dönüşler için stratejik hamleler yapmak daha basite indirgenir ve iyileştirme tüyoları ile kolay yönetim imkânı sunar.

Performans Takibi

İşletmelerin aktif pazara ayak uydurabilmesi için satış ve pazarlama alanını düzenli olarak takip etmesi gerekmektedir. Performans takibi ve doğru şekilde analiz edilmesi stratejik olarak atılan adımın doğruluğunu göstermektedir. Performans analizlerini raporlamak ve doğru şekilde analiz etmek oldukça önemlidir.

Bikobi CRM:

Kapsamlı raporlama sistemi sayesinde performans takibi aşamasının en iyi ve kolay şekilde yapılabilmesini sağlar. Gelişmiş takip araçları sayesinde detaylı analizler ve raporlar hazırlar, işletme performansını her alanda sunarak izleme imkanlarınızı geliştirir. Optimize etmesi kolaydır ve kolay kullanım arayüzü sunar.

Doğru Eğitim ve Destek

CRM hizmeti satın alındıktan sonra sunulan aşamaların doğru şekilde değerlendirmesi ile birlikte hemen kullanılabilecek bir sistemdir ancak, bu alanda eğitim ve destek almak oldukça önemlidir. CRM sistemini en doğru şekilde kullanabilmek ve verileri okuyabilmek için CRM yazılımı hakkında eğitim alınmalıdır.

Bikobi CRM:

Kullanıcılar arasında mesajlaşma sistemi, ücretsiz telefon desteği ve uzak masaüstü desteği sayesinde basit eğitim adımları içerir. Zorlanılan alanlarda destek sunabilir ve satış ekibiniz için önemli olan tüyoları sunabilir. CRM sisteminizi en iyi şekilde kullanmayı öğretir ve yüksek oranlı kârlar elde etmenizi sağlar.

Sürekliliği Olan Güncellemeler ve İyileştirmeler

Mükemmel bir CRM sistemi seçmek için gerekenler arasında da yer alan süreklilik ve güncelleme, etkili CRM yönetimi için de önemlidir.

CRM yazılımının sürekli olarak güncellenmesi ve yeni özellikler kazanması, güvenlik alanlarında farklılıkların sağlanması müşterilerinizin ve şirketinizin güvenliği açısından önemlidir. Performans açısından da önemli olan bu aşama mutlaka değerlendirilmelidir.

Bikobi CRM:

Düzenli güncellemeler alan CRM yazılımımız sağladığı yeni özellikler ile uzun süreli kullanım imkânı sağlar. Tek bir CRM panelinden pek çok özelliğe erişmek, ekstra yazılım öğrenimi konusundaki yüklerinizi azaltır.

Performans düzenlemeleri, yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri ve en önemlisi şirketlerin sağladığı geri dönüşlerin dikkate alınarak gelişen yazılımımız, şirketinizin rakiplerinizin önünde yer almasında en önemli desteği sağlamakta.

Etkili CRM yönetimi ve müşteri ilişkilerinin güçlenmesi, iş sürecini optimize ederek yüksek geri dönüşler sağlar. Bikobi CRM ile gelişmiş veri analizi sağlayabilir, otomasyon özelliklerinden yararlanarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.