Verimli geçen ve etki sahibi olan iş süreçleri, işletme ve girişimlerin içinde bulundukları rekabet ortamından en iyi şekilde çıkabilmesini sağlamaktadır. Rekabet ortamında yer alırken en doğru noktadan çıkış yaparak işletmenizi diğer işletmelerden ayırabilmeniz oldukça önemlidir.


İş süreçlerini daha pratik hale getirmek için izleyebileceğiniz 7 etkili yol sayesinde süreci en iyi şekilde yönetebilirsiniz. Bikobi CRM ‘den yardım alarak iş sürecini pratik hâle getirirken izleyeceğiniz 7 etkili yol genel anlamda şu şekildedir.

·       Otomasyon sistemlerinden yararlanmak,

·       Entegre sistemlerini kullanmak,

·       Veri analizleri ve raporlamadan faydalanmak,

·       Mobil erişim ile uzaktan çalışmak,

·       Müşteriler ile ilişkileri yönetmek,

·       Görevleri ve etkinlikleri yönetmek,

·       Özelleştirilebilir arayüz ile kendi çalışma alanınızı oluşturmak.


Peki, bu aşamalar uygulanırken nelere dikkat etmek gerekir ve bu aşamalar sırasında Bikobi CRM ne gibi avantajlar sağlar?

1 – Otomasyon Sistemlerini Kullanmak

Rutin, tekrara düşen ve ekstra iş gücü isteyen işler için otomasyon sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Bu, zaman tasarrufu sağlarken iş akışınızı hızlandıracak kimi zaman ekstra maliyetlerden de koruyacaktır.

Bikobi CRM’in Faydası:

Bikobi CRM Otomasyon sistemi sayesinde otomatik e-posta gönderimi, koşullara bağlı olarak e-posta gönderimi sağlama imkanları sunulur. Kişiselleştirilebilir otomasyonlar sayesinde farklı amaçlarda ve farklı komutlarda çalışan e-posta sistemleri kurulabilir.

2 – Entegre Sistemlerinden Yararlanmak

Birden fazla çalışma alanını tek bir yönetim panelinden kullanmak zaman tasarrufu sağlamanın yanı sıra iş pratikliği açısından da önemlidir. Koordinasyonu arttırmasının yanı sıra bilgi akışının da artmasını sağlar.

Bikobi CRM’in Faydası:

ERP Entegrasyon sistemi ile birlikte sanal santral entegrasyonuna sahiptir. Tüm iş birimlerini tek bir alanda, birbirleri ile haberleşebilir şekilde tutabilir. Senkronize şekilde çalışma imkanı sunar.

3 – Veri Analizlerinden ve Raporlardan Faydalanmak

Veri analizi ve raporlama sistemi işletmenizin performansını en iyi şekilde arttıracaktır. İş süreçlerini daha pratik hale getirmenin en önemli noktalarından birisi olmasının yanı sıra elde edilen verilerin izlenmesi ve stratejik adımların oluşturulması da kolaydır.

Bikobi CRM’in Faydası:

Özelleştirilebilir arayüzü sayesinde dilediğiniz veriler dilediğiniz şekilde ekranınızda yer alır. Raporlama araçlarına en iyi şekilde erişebilir, karışık panellerden kurtulabilirsiniz. Detaylı analizlerin yapılması ve iş performansının değerlendirilmesi kolaydır ve takım çalışması için uygun ortam sağlar.

4 – Mobil Uyumluluk ile Uzaktan Çalışmak

Uzaktan çalışmak son dönemlerin en önemli stratejik hamlesi olabilir. İş yeri ve çalışma alanı dışında da sistemlere erişmek, sorunları çözmek ve verileri analiz etmek şirketinizin esneklik ve verimlilik oranlarında ilerlemesine imkân tanır.

Bikobi CRM’in Faydası:

Diğer CRM sistemlerinden farklı olarak sunduğu bulut çalışma alanı sayesinde her alandan erişim imkânı sağlar. Gelişmiş mobil arayüzü sayesinde telefondan kullanımı kolaydır ve uzaktan çalışmak için uygun detaylara sahiptir.

5 – CRM’den Yararlanmak (Müşteri İlişkilerini Yönetmek)

Müşteri ilişkilerinin etkili şekilde yönetilmesi, müşteri memnuniyetini arttırırken sadık müşteriler elde etmenize de imkân tanır. Potansiyel müşterilerin müşteriye dönüşmesi ve geri dönüş oranlarının yüksek olması oldukça önemlidir.

Bikobi CRM’in Faydası:

Bikobi CRM sistemleri müşteri ve potansiyel müşterilerin ayrımını en iyi şekilde tamamlar. Sizler için verileri analiz eder ve müşteri takip imkânı sunar. Fırsat ve teklif yönetimlerinin düzenlemesi sayesinde müşteri optimizasyonuna imkân tanır.

6 – Görevlerin ve Etkinliklerin Yönetilmesi

İş süreçlerini daha pratik hale getirmek için izlenmesi gereken 7 adımdan en etkili ve en önemli olanı mutlaka görevlerin ve etkinliklerin yönetilmesini sağlayan bu aşamadır.

Dağıtılan görevlerin ve yapılması gereken etkinliklerin düzenli şekilde takip edilmesi, iş sürecinin hızlanmasını sağlayacağı gibi karışıklıkların da önüne geçerek müşteri memnuniyet oranlarında artış sağlayacaktır.

Bikobi CRM’in Faydası:

Bikobi CRM görevlerin dağılımı ve etkinliklerin yönetilebilmesi için geniş bir arayüz sunar, özelleştirilebilir arayüzü ile öne çıkan Bikobi, görev ve etkinlik takibi sağlayarak iş sürecinin hızla düzenlenebilmesine imkân tanır.

Yönetimi kolay iş düzeni sayesinde şirketiniz için gerekli olan iş dağılımını CRM paneli üzerinden kolayca tamamlayabilir, başarılı geri dönüşler elde edebilirsiniz.

7 – Basit ve Kolay Kullanılan, Özelleştirilebilir Arayüz

İş işleyişini arttıran en önemli detay çalışılan alanın dilediğiniz gibi düzenlenebilmesidir. Her çalışma alanı için farklı arayüz tasarımı ve yerleşimi gerekmektedir. Kaliteli bir CRM sisteminde özelleştirilebilir düzenin yanı sıra okunması kolay verilerin de sunulması gerekmektedir. Söz konusu gereksinimlerin karşılanması durumunda şirketin iş işleyişi hızlanacaktır.

Bikobi CRM’in Faydası:

Bikobi CRM kullanıcı hedefli tasarımı sayesinde mobil alanlar başta olmak üzere her alanda özelleştirilebilir arayüz sunmakta. Herkesin kullanımına uygun olmasının yanı sıra kendi isteklerinize ve görmek istediğiniz verilere göre düzenleyebileceğiniz arayüz, müşterileriniz ile iletişiminizi hızlandırarak güçlendirecektir.

İş sürecini daha pratik hale getirecek 7 etkili yol sayesinde işletmenizin verimliliğini arttırırken rekabet oranlarınızda da artış gözlemleyebilirsiniz. Rakip işletmelerin önüne geçmek için doğru stratejiler oluşturabilirsiniz.

Söz konusu doğru stratejilerin oluşturulabilmesi için Bikobi CRM araçlarından yararlanabilirsiniz.

Alanında uzman olan Bikobi destek sistemi sayesinde yaşadığınız sorunlarda birebir telefon ile veya uzak masaüstü bağlantısı ile sorunlarınıza çözüm bulabilir, yaşadığınız sorunların hızlı sonuçlanması sayesinde müşterilerinize hızlı geri dönüşler sağlayabilirsiniz.